Perfektionism, är det något du känner igen hos dig själv?

Har Du höga krav på dig själv, ibland nästan omöjliga att uppnå?

Du vill/måste göra något, t. ex hålla ett föredrag i skolan/under en utbildning eller söka ett visst jobb, men samtidigt dyker det upp en känsla av att Du inte är bra nog? Kanske vill du städa,  men du tycker inte att det blir rent nog. Kanske är Du är mamma och försker göra ditt bästa, ändå ligger det en gnagande känsla av att Du skulle nog kunna vara en bättre mamma för dina barn. Det syns ofta inte utanpå, men det ligger ofta där och gnager subtilt  och Du känner dig lätt lite besviken på dig själv.

Då handlar det ofta om att man gärna vill vara perfekt…

Nu när jag skriver på min blogg, vill jag helst att det skall bli perfekt, men „icke sa Nicke“, det får nog bli i mitt nästa liv. Tills dess är det bara att fortsätta vara mig själv, arbeta på min blogg, utan anspråket att det skall bli 100%…

Använder vi EFT, skulle det kunna bli så här: Fastän jag inte är perfekt, accepterar jag mig själv som jag är…

Jacqueline Hollander